CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Parlamentul a permis proprietarilor de maşini cu numere străine să circule nestingherit prin ţară până în 2012

Parlamentul a permis proprietarilor de maşini cu numere de înmatriculare străine să circule nestingherit prin ţară până în 2012.
INFOTAG, 8 iulie 2011, 11:14

Parlamentul a adoptat joi o lege prin care "persoane fizice rezidente şi nerezidente, care au introdus în ţară până la 4 aprilie maşini cu numere străine şi le-au plasat sub regim vamal de admitere temporară, au timp până la 1 ianuarie 2012 să găsească metode legitime de înstrăinare a lor".

Potrivit viceministrului Finanţelor, Gheorghe Trocin, "înstrăinare se poate face exclusiv în afara R. Moldova".

Deputaţii liberali s-au declarat nemulţumiţi de conţinutul legii, pentru că "nu soluţionează problema, ci o amână".

"Din 4 aprilie curent moldovenii pot circula cu maşini cu numere străine doar pe un termen de 90 de zile pe parcursul unui an. Avem nevoie de amânarea termenului de implementarea a acestei prevederi, pentru că din 4 iulie proprietarii acestor maşini circulă ilegal prin ţară. Ei sunt în afara legii mai bine de o lună şi trebuie să facem ceva", a argumentat preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă.

Din aceste considerente, Parlamentul a obligat Guvernul să găsească, până la 1 noiembrie, o soluţie pe termen lung.

INFOTAG precizează: Până la 4 aprilie curent, maşinile cu numere de înmatriculare străine sub regim vamal de admitere temporară puteau să se afle pe teritoriul republicii trei luni. Odată ce legislaţia nu reglementa intervalul dintre cele trei luni, mulţi proprietari de maşini cu numere străine ieşeau din ţară pentru o zi, după care se întorceau. Astfel, ei nu plăteau taxe la stat, iar maşinile lor nu erau înregistrate în republică şi nu puteau fi urmărite, în caz de necesitate.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T