CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Iniţiativele micilor întreprinzători sunt sabotate, Eugen Roşcovanu

Iniţiativele micilor întreprinzători sunt sabotate. Altfel nu poate fi explicat blocajul instituţional existent, a declarat la o conferinţă de presă preşedintele Asociaţiei Micului Business (AMB), Eugen Roşcovanu.
Info-Prim Neo, 8 iulie 2011, 11:41

„Noi ştim că avem în Republica Moldova o oligarhie care vrea să deţină monopolul total asupra tuturor modalităţilor de vânzare a mărfurilor din Republica Moldova", a spus Eugen Roşcovanu.

Potrivit preşedintelui AMB, o mare parte din agenţii economici sunt nevoiţi să activeze semilegal şi nu pot să-şi legitimeze businessul deoarece modalităţile de deschidere a afacerilor sunt limitate, iar autorităţile nu sunt receptive la sutele de scrisori din partea oamenilor de afaceri care vin cu propuneri concrete, care le-ar permite să activeze în condiţii mai bune.

„Blocarea instituţională la care asistăm, opacitatea instituţiilor de stat, cum ar fi puterea executivă, puterea legislativă, nu găseşte nicio explicaţie decât sabotarea actuală a reformelor care trebuie să existe şi să schimbe realitatea", a subliniat Eugen Roşcovanu. În opinia sa, legea privind întreprinderile mici şi mijlocii s-a învechit şi trebuie actualizată.

„Asociaţia Micului Business, antreprenorii independenţi, trimit propuneri trimestrial la Guvern, la Parlament, pentru ca să se elaboreze un document care ar lărgi domeniile de activitate, de exemplu în forma cea mai lejeră cum este patenta de întreprinzător", a remarcat Eugen Roşcovanu.

Preşedintele ASM a mai spus că atât executivul, cât şi legislativul, trebuie să se ocupe de reforme şi de elaborarea actelor normative și legislative care ar fi în consens cu modul de activitate a micilor antreprenori.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T