CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

În prima jumătate a anului au fost înregistraţi 3560 de noi agenţi economici

Numărul întreprinderilor înregistrate în Moldova în prima jumătate a anului curent constituie 3560, ceea ce este cu aproape 300 de întreprinderi mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010.
INFOTAG, 12 iulie 2011, 16:58

Specialistul principal al Direcţiei baze de date şi tehnologii informaţionale din cadrul Camerei Înregistrării de Stat, Serghei Oleinic, a spus că aproape jumătate din numărul total de întreprinderi înfiinţate vor activa în comerţ şi tranzacţii imobiliare.

"Acestea sunt urmate de industria prelucrătoare şi doar 6% în domeniul agricol", a specificat Oleinic.

El a menţionat că pentru prima dată în ultimii ani cele mai puţine întreprinderi au fost deschise în sfera construcţiilor, sănătate şi asistenţă socială, care ocupă doar 2% din numărul întreprinderilor noi.

"Totodată, în anul curent 1760 de întreprinderi au fost lichidate, cu 228 mai mult faţă de primul semestru al anului 2010. Potrivit legislaţiei, firmele pot fi lichidate din registrul de stat de către proprietari, dar şi prin decizia Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, în cazul în care nu-şi prezintă dările de seamă fiscale pe parcursul a 12 luni consecutiv", a subliniat specialistul.

Potrivit lui, aproape 6,3 mii de întreprinderi din Moldova au fost reorganizate sau unite cu alte firme, ceea ce este cu 677 mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010.

În total în Moldova există peste 159 mii de persoane juridice, dintre care 66 mii sunt întreprinzători individuali, 75 mii - societăţi cu răspundere limitată, peste 4,8 mii - societăţi pe acţiuni, în jur de 4,5 mii - cooperative, circa 1,4 mii - întreprinderi de stat şi municipale.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T