CăutareSr
19 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Statul împrumută întreprinderilor de panificaţie peste 1000 de tone de grâu

Guvernul a autorizat Agenţia Rezerve Materiale să elibereze cu titlu de împrumut din rezervele materiale ale statului 1150 de tone de grâu alimentar întreprinderilor de panificaţie din raioanele Orhei (1000 tone) şi Taraclia (150 tone).
Info-Prim Neo, 13 iulie 2011, 15:12

Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, a menţionat că acest împrumut va permite întreprinderilor respective să menţină preţurile la pâine.

Pe de altă parte, calitatea grâului în anul curent se anunţă net superioară celei din anul 2010 şi împrospătarea rezervelor materiale ale statului este binevenită, a declarat ministrul.

Potrivit balanţei interne de producere, consum, import şi export, până la încheierea recoltării 2011 insuficienţa de materie primă pentru producerea pâinii nu este esenţială - 4000-6000 tone de grâu şi este completată de importul de făină din Ucraina şi România.

Grâul alimentar împrumutat din rezervele statului urmează a fi restituit până la 1 septembrie 2012.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T