CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Sindicatele din Moldova creează Centrul Internaţional al Dialogului Social

Sindicatele din Moldova îşi anunţă intenţia de a crea Centrul Internaţional al Dialogului Social, care să servească drept platformă pentru examinarea, analiza şi promovarea ideilor privind îmbunătăţirea conlucrării între sindicate, patronat şi organele puterii. Despre aceasta a menţionat preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţi ai Organizaţiei Internaţionale a Muncii.
Info-Prim Neo, 14 iulie 2011, 11:07

„Dezvoltarea dialogului social este foarte importantă nu numai pentru sindicate, dar şi pentru societate în ansamblu. În prezent există îndoieli privind eficienţa negocierilor, care se susţin în format tripartit. Noi sperăm că organizarea Centrului Internaţional al Dialogului Social va permite de a ameliora substanţial situaţia", a menţionat preşedintele CNSM.

Iniţiativa este parte a modernizării în complex a mişcării sindicale în Moldova. La Institutul Muncii, care este un centru de pregătire a cadrelor sindicale, se desfăşoară lucrări pentru amenajarea unei săli care va fi parte a Centrului Internaţional al Dialogului Social.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T