CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ambiţiile europene ale Moldovei pot fi realizate doar în condiţii de stabilitate politică - Dalia Grybauskaite

Ambiţiile europene ale Moldovei pot fi realizate doar în condiţii de stabilitate politică. O declaraţie în acest sens a făcut, miercuri, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele interimar Marian Lupu, preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, care se află la Chişinău într-o vizită oficială.
INFOTAG, 14 iulie 2011, 11:39

Potrivit serviciului de presă al şefului statului, ea a subliniat că Uniunea Europeană este pregătită să discute liberalizarea regimului de vize, Acordul de liber schimb, însă doar în situaţia în care Moldova va îndeplini condiţiile şi temele pentru acasă.

Dalia Grybauskaite a reiterat că Lituania sprijină aspiraţiile europene ale Moldovei, căci experţii lituanieni sunt prezenţi deja în Moldova şi acordă ajutor în implementarea reformelor în domeniul judiciar, serviciul vamal, fitosanitar, sectorul agricol.

Marian Lupu şi-a exprimat convingerea că pe durata deţinerii de către Lituania a preşedinţiei OSCE, se va reuşi rezolvarea mai multor probleme, inclusiv reluarea negocierilor oficiale în formatul 5+2.

Consolidarea relaţiilor bilaterale dintre Moldova şi Lituania şi valorificarea potenţialului economic moldo-lituanian a devenit subiect de discuţie la întrevederea preşedintelui Lituaniei cu prim-ministrul Vladimir Filat.
Premierul a spus că "Republica Moldova este implicată într-un amplu proces de reforme profunde. Nu este un proces uşor, dar necesar".

"Experienţa Lituaniei este relevantă pentru Moldova şi mizăm pe suportul Dvs. în procesul de reformare a ţării noastre", a precizat Filat.

Dalia Grybauskaite a spus că Lituania a trecut prin procese similare în calea spre UE şi este dispusă să-şi împărtăşească experienţa.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T