CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

UE a transmis Moldovei proiectul Acordului privind Spaţiul Aerian Comun

Negociatorul-şef din partea Uniunii Europene, Klaus Geil, a transmis Republicii Moldova proiectul Acordului privind Spaţiul Aerian Comun, iar în următoarele zile acesta va fi prezentat pentru consultări tuturor instituţiilor vizate, dar şi reprezentanţilor societăţii civile, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.
Info-Prim Neo, 14 iulie 2011, 17:58

„Comisia Europeană a propus negocierea Acordului privind spaţiul Aerian Comun după modelul Georgiei, deoarece acesta presupune o procedură mai rapidă de implementare în comparaţie cu modelul Acordului Multilateral privind Spaţiul Aerian Comun European, care impune o serie de precondiţii ce urmează a fi realizate până la implementarea lui", a menţionat secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, negociatorul-şef din partea Republicii Moldova

Viitorul Acord privind Spaţiul Aerian Comun UE - Republica Moldova va menţine statutul independent al Autorităţii Aeronautice Civile din Moldova, eliminând astfel o serie de riscuri semnalate de ASAC privind posibile stopări nemotivate la sol a operatorilor naţionali. De asemenea, Acordul va oferi câmp de manevră pentru utilizarea, cu limitare geografică, a flotei de tip sovietic.

„Obiectivul grupului nostru de negocieri este de a semna cu UE un Acord privind Spaţiul Aerian Comun, care să asigure atingerea obiectivelor de guvernare în partea ce ţine de transportul aerian, dar, în acelaşi timp, să identifice soluţii constructive şi să respecte interesele tuturor membrilor din domeniul transportului aerian din Republica Moldova", a spus Victor Bodiu.

Negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene urmează să aibă loc în trei runde. Prima întâlnire va avea loc în perioada 27-28 iulie 2011 la Chişinău, următoarele fiind programate pentru lunile septembrie şi noiembrie ale anului curent.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T