- Mariana Şlapac, vicepreşedinta AŞM: „Pentru distrugerea Chişinăului vechi, cineva ar fi trebuit să ajungă după gratii”, Angelina Olaru, 5 iulie 2011, 17:29
- Pandemia HIV/SIDA din Transnistria nu poate fi controlată, Angelina Olaru, Chisinau/Liudmila Koval, „Profsoiuznie Vesti”, Tiraspol, 23 iunie 2011, 11:38
- Bolnavii grav din regiunea transnistreană se tratează la Chişinău, Angelina Olaru, Chisinau/Liudmila Koval, „Profsoiuznie Vesti”, Tiraspol, 23 iunie 2011, 11:33
- Indiferent de cine va câştiga Primăria, activitatea ei va fi periclitată de lupta dintre partide, Antoniţa Fonari pentru Info-Prim Neo, 17 iunie 2011, 11:38
- Care sunt costurile şi pericolele inflaţiei?, Adrian Lupuşor, Centrul Analitic Independent "EXPERT-GRUP", 10 iunie 2011, 11:16
- Toate drumurile noastre sunt încurcate…, Victoria Paşenţeva, Râbniţa/Gheorghe Budeanu, Chişinău, 30 mai 2011, 17:44
Bătuţi de soartă şi de stat
Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.
PL ŞI PDM nu susţin ideea semnării unui acord privind angajamentele de integrare europeană
Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat după şedinţa de joi a Parlamentului că "Alianţa a semnat deja un acord de formare, în care sunt stipulate şi angajamentele de integrare europeană".
"Eu nu am nevoie să semnez un document pentru a constata că mă numesc Mihai Ghimpu, de asta au avut grijă părinţii. Aşa este şi cu integrarea europeană a R. Moldova. Atât Acordul Alianţei, cât şi programul de guvernare prevede că scopul nostru comun este integrarea europeană. Până şi denumirea coaliţiei noastre prevede acest lucru", a spus el.
Liderul fracţiunii parlamentare a democraţilor, Dumitru Diacov, susţine că "a fost martor la semnarea prea multor documente care nu au fost respectate".
"Un astfel de document ar putea fi semnat, dacă la elaborarea lui vor lua parte toate partidele coaliţiei, nu doar unele, şi dacă el va fi cu adevărat sincer", a opinat el.
Rugat să comenteze nedorinţa lui Filat de a-l susţine pe Marian Lupu la funcţia de preşedinte, Diacov a menţionat că "Lupu nu vrea să fie şef de stat din capriciu".
"Aceasta ne-a fost înţelegerea în Alianţă, pentru care a semnat şi Filat", a subliniat el.
De asemenea, democraţii sînt gata "să analizeze critic activitatea tuturor miniştrilor, precum a propus Filat, însă nu vor îndeplini capriciile cuiva".
Cît despre audierea premierului în Parlament, Diacov susţine că trebuie de văzut dacă aceasta va aduce beneficii pentru activitatea Alianţei.
"Au fost timpuri când premierii au fost chemaţi foarte des în Legislativ. Câteodată acţiunea a adus foloase, câteodată nu", a explicat Diacov.
© 2011 INFOTAG all rights reserved
