CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Rusia va acorda Transnistriei un credit tehnic în sumă de 300 mil. ruble ($10,7 mil.)

Rusia va acorda Transnistriei un credit tehnic în sumă de 300 mil. ruble ($10,7 mil.), pentru creditarea micului business şi a organizaţiilor din cadrul complexului agroindustrial. Despre aceasta au anunţat asistentul primului vicepreşedinte al Guvernului F.Ruse Igor Şuvalov, Ghenadii Bukaev şi deputatul Dumei de Stat, membrul Comitetului pentru afaceri externe, Valerii Bogomolov, care au venit la Tiraspol pentru a participa la deschiderea unei reprezentanţe a partidului "Edinnaia Rossia".
INFOTAG, 18 iulie 2011, 15:36

Potrivit site-ului Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, oficialii ruşi au precizat că ajutorul financiar va fi oferit "în scurt timp, astfel încât deja în septembrie să fie lansată linia de creditare".

Preşedintele Sovietului Suprem, Anatolii Caminschii, a mulţumit oaspeţilor din Rusia şi conducerii F.Ruse pentru înţelegere şi susţinere, dând asigurări că ajutorul acordat va constitui "încă un pas în calea relansării agriculturii şi va servi drept un imbold pentru dezvoltarea micului business".

"Cu susţinerea Dvs. noi vom restabili complexul agroindustrial, precum şi economia în general. Vom face tot posibilul pentru ca oamenii noştri să revină în Transnistria, unde vor fi create locuri de muncă şi va fi asigurat un salariu decent", a spus speakerul, care este şi preşedintele partidului "Obnovlenie".

În cadrul unui briefing la Tiraspol, Bogomolov a exprimat "susţinerea necondiţionată a partidului de guvernământ din Rusia pentru candidatul la funcţia de preşedinte din partea partidului "Obnovlenie", Anatolii Caminschi, căruia i-a promis un ajutor real sub forma unor consultaţii competente în procesul de elaborare a platformei electorale".

Bukaev a menţionat că Anatolii Caminschii a jucat un rol important în oferirea creditului de 300 mil. ruble ruseşti, căci, în cadrul negocierilor la Moscova, el "a motivat necesitatea ajutorului rusesc şi a dat garanţii că banii vor fi utilizaţi conform destinaţiei".

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T