CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Sistarea alimentării cu gaze se amână

Sistarea alimentării cu gaze naturale, planificată începând cu 19 iulie, se amână din motive tehnice, potrivit paginii electronice a întreprinderii „Chişinău-Gaz”.
Info-Prim Neo, 18 iulie 2011, 17:11

Furnizorul precizează că va anunţa ulterior noua dată la care va fi sistată alimentarea cu gaze. Alte detalii nu sunt oferite.

De marţi, fără gaze pe două săptămâni urmau să rămână mai multe străzi din sectorul Ciocana.

Ministrul agriculturii, Vasile Bumacov, a declarat luni, 18 iulie, la o conferinţă de presă că a primit în ultimele zile mai multe semnale de la conducătorii unor întreprinderi din sectorul Ciocana, printre care şi Combinatul de panificaţie „Franzeluţa" SA, în care acestea atenţionează că întreruperea livrării de gaze de către „Chişinău-Gaz" le va aduce pierderi irecuperabile.

„Combinatul de produse cerealiere trebuie să recepţioneze grâul de la producători şi pentru a-l păstra acesta urmează să fie uscat. Nu poate fi întreruptă aprovizionarea cu gaze. Noi înţelegem că şi reţelele de gaze trebuie reparate şi modernizate, dar două săptămâni e prea mult. Sper să soluţionăm această problemă pe cale amiabilă", a spus ministrul.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T