CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ameninţări în adresa unui jurnalist de investigaţie

Jurnalistul Victor Moşneag de la săptămânalul de investigaţie „Ziarul de Gardă” a fost ameninţat de protagonista unui articol care urmează să apară la mijlocul acestei săptămâni.
MONITOR MEDIA, 18 iulie 2011, 17:30

Victor Moşneag a comunicat că ameninţările de răfuială au fost făcute prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

„Am contactat, luni, persoana respectivă, care acum este în Italia, prin Internet, comunicându-i că scriu un articol în care este vizată şi că aş avea nevoie să-i aflu şi opinia în contextul unei condamnări de anul trecut", a spus Moşneag.

În loc de opinii, jurnalistul s-a ales cu ameninţări.

„O să vă denunţ la poliţie şi o să se ocupe cineva personal de dumneata, să te găsească. Îţi explic să-ţi cauţi de treabă că chiar acum am sunat să te pun la punct... O să vezi curând...", au fost replicile femeii.

Jurnalistul spune că asemenea ameninţări nu sunt de neglijat.

Articolul la care lucrează acum Victor Moşneag relatează despre persoane condamnate pentru proxenetism. Eroina articolului, ce va fi publicat la 21 iulie, a fost condamnată de o instanţă din Capitală la finele anului trecut. Acum se află la libertate în Italia .

Victor Moşneag (25 de ani) lucrează la „Ziarul de Gardă" de circa trei ani.

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T