CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Ministerul Apărării speră că în 2012 va avea un buget de minimum 450 mil. lei

Pentru asigurarea funcţionalităţii Ministerului Apărării şi pentru întreţinerea tehnicii şi a edificiilor disponibile, armata are nevoie în 2012 de un buget minim de 450 mil. lei. Despre aceasta a anunţat şeful Direcţiei economico-financiare, Vitalie Bucatari, la şedinţa Colegiului Ministerului Apărării.
INFOTAG, 18 iulie 2011, 17:40

Serviciul de presă al Ministerului a relatat că această sumă reprezintă "cu 40% mai puţin decît necesarul real al armatei".

Potrivit ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, alocarea sumei respective va permite atît achitarea serviciilor comunale, îndemnizaţiilor pentru militari, alimentaţia efectivului, asigurarea cu echipament, cît şi realizarea unor programe avansate de instruire profesională, proiecte de dezvoltare a organismului militar.

Premierul Vladimir Filat, care a participat în cadrul Colegiului, a menţionat că "bugetul este unul argumentat pe toate compartimentele, fiind elaborat nu doar în bază de necesităţi, dar şi de perspective".

El a menţionat că "Guvernul va susţine toate programele şi proiectele de modernizare ale Armatei Naţionale, inclusiv la compartimentul pregătirii profesionale".

Filat consideră oportună participarea efectivelor Armatei Naţionale la operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii sub egida ONU sau OSCE, deoarece "aceasta vor duce la modernizarea Armatei Naţionale şi creşterea profesionalismului efectivului, precum şi vor situa R.Moldova printre statele care contribuie la crearea unui sistem eficient de securitate regională, europeană sau mondială".

El a precizat că "Ministerul Apărării este o instituţie funcţională, cu viziuni clare de modernizare şi reformare".

Vitalie Marinuţa a menţionat că Ministerul Apărării va prezenta Guvernului un set de documente, inclusiv Strategia Militară Naţională, în care vor fi stipulaţi indicii pentru dezvoltarea şi modernizarea sectorului de apărare, inclusiv pe cei financiari.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T