CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Comisia de anchetă privind legea cazinourilor îşi va prezenta raportul în octombrie

Comisia de anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 5 milioane de lei din cauza modificărilor operate în legea cu privire la activitatea cazinourilor îşi va face public raportul în luna octombrie. Termenul a fost anunţat marţi, 19 iulie, după şedinţa comisiei, de către deputatul liberal Valeriu Munteanu, membru al comisiei.
Info-Prim Neo, 20 iulie 2011, 09:47

Potrivit parlamentarului, până în acest moment au avut loc cel puţin 10 şedinţe ale comisie şi au fost audiate 12 persoane. „Toate răspunsurile exacte se vor conţine în raport. Eu va dau răspunsuri doar despre cum activează comisia" , a menţionat deputatul liberal.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat, luni, la postul public de televiziune că
deputatul PLDM, Veaceslav Ioniţă, se face vinovat că statul a pierdut 5,6 milioane de lei, deoarece ar fi schimbat cifrele din amendamentul legii cazinourilor, după ce acesta a fost votat de Parlament. Mihai Ghimpu a mai spus că va da detalii despre aceste cifre şi cum au influenţat ele prejudicierea bugetului statului la o conferinţă de presă. Conferinţa este anunţată pentru miercuri, ora 10.00.

Marţi, la o conferinţă de presă vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat că Veaceslav Ioniţă ar trebui să ceară explicaţii în judecată de la Mihai Ghimpu pentru că l-a acuzat fără să aibă probe.

Reamintim, în vara anului 2010, Parlamentul a redus taxa pentru deţinerea unei mese de cazinou de la 360 la 180 de mii de lei. Taxă fost menţinută până în luna februarie anul curent, când deputaţii au votat pentru revenirea la taxa iniţială.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T