CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Partidul "OBNOVLENIE" din Tiraspol l-a exclus din rândurile sale pe Evghenii Şevciuc

Comitetul Central al Partidului "Obnovlenie" din Tiraspol l-a exclus din rândurile sale pe fondatorul şi fostul lider al partidului, Evghenii Şevciuc. Despre aceasta a anunţat actualul lider al partidului şi preşedintele Sovietului Suprem, Anatolii Caminschii, în cadrul unui interviu pentru "Komsomoliscaia Pravda" în Moldova.
INFOTAG, 20 iulie 2011, 10:26

El consideră că "mai mulţi ani la rînd Şevciuc şi-a făcut imaginea utilizând în acest scop partidul".
"Obnovlenie" i-a acordat un grad înalt de încredere. Cu regret, Şevciuc nu a simţit responsabilitate pentru această încredere. El a început să privească lupta politică drept o vendetă personală, iar partidul - ca un instrument de luptă pentru puterea personală", a spus Caminschii.

Potrivit lui, "această stare de lucruri nu a fost trecută cu vederea de unele structuri internaţionale, care nu sunt interesate în existenţa RMN, şi care îl direcţionau pe Şevciuc în interesele lor".
"Istoria cunoaşte multe exemple de acest fel de aventurism. Şi toate au acelaşi final. Acum Şevciuc învinuieşte pe toţi pentru eşecul său: partidul, preşedintele Igor Smirnov, Kremlinul ... Numai nu pe sine", a precizat el.

Evghenii Şevciuc era considerat drept unul dintre cei mai puternici contracandidaţi ai lui Igor Smirnov în cadrul alegerilor prezidenţiale precedente din anul 2005. Partidul condus de el "Obnovlenie" avea cele mai multe mandate în Sovietul Suprem şi de nenumărate ori a criticat activitatea liderului autoproclamatei RMN, Igor Smirnov, iar în 2009 a venit cu iniţiativa de a modifica Constituţia, limitând astfel puterea preşedintelui. Prioritate s-a dat însă Constituţiei prezidenţiale, iar Şevciuc şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Sovietului Suprem.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T