CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Până la sfârşitul anului, va fi creat un Centru pentru investigarea crimelor cibernetice

Până la sfârşitul anului, la propunerea Procuraturii Generale, va fi creat Centrul naţional de investigare a crimelor cibernetice.
Info-Prim Neo, 20 iulie 2011, 14:47

Potrivit unui comunicat de presă emis de instituţie, în prezent Procuratura Generală coordonează, conduce şi exercită urmărirea penală, dar şi reprezintă învinuirea în instanţă de judecată pe cauzele privind infracţiunile informatice şi cele din domeniul telecomunicaţiilor.

Proiectul conceptului Centrului naţional de investigare a crimelor cibernetice a fost examinat recent de către Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului.

În decembrie 2010, secţia de profil a Procuraturii Generale a elaborat un Ordin interdepartamental cu privire la aprobarea Planului comun de Acţiuni în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii cibernetice.

Documentul respectiv a fost aprobat de 10 instituţii de stat, care sunt incluse în calitate de autorităţi responsabile de executarea acestuia: Procuratura Generală, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Institutul Naţional al Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Serviciul Vamal, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei etc.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T