CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Moldova va primi finanţare de la ţările industrializate pentru combaterea schimbărilor climaterice

Moldova va primi finanţare din partea ţărilor industrializate pentru combaterea schimbărilor climaterice şi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
INFOTAG, 25 iulie 2011, 15:27

Preşedintele Organizaţia Teritoriale Chişinău a Mişcării Ecologiste, Vladimir Garaba, a declarat că ţările în curs de dezvoltare, printre care şi Moldova, ar putea beneficia pînă în 2012 de un fond de 30 mlrd. euro, pentru proiecte ce prevăd reducerea din atmosferă a concentraţiei de gaze cu efect de seră.

"Banii respectivi vor fi utilizaţi pentru plantarea noilor păduri, implementarea proiectelor de utilizare a energiei solare, producerea biogazului, dar şi a energiei termice din deşeuri vegetale. Toate acestea vor fi făcute pentru a evita poluarea aerului prin arderea frunzelor sau altor deşeuri", a specificat Garaba.

Potrivit lui, în Moldova sînt în derulare şase astfel de proiecte, printre care se numără împădurirea a peste 14 mii ha de terenuri degradate, salubrizarea şi ecologizarea ţării.

"În condiţiile în care Moldova elimină foarte puţin CO2 în aerul atmosferic comparativ cu alte ţări, în schimbul investiţiilor ea ar putea oferi cota sa Germaniei, care a depăşit norma de eliminare a CO2 cu circa 20%", a precizat ecologistul.

În ianuarie 2010, Moldova a aderat la Acordul de la Copenhaga, prin care şi-a luat angajamentul de a reduce cu cel puţin 25% pînă în anul 2020, emisiile de gaze cu efect de seră, adică echivalentul a peste 3 mil. tone de dioxid de carbon.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T