CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Proiectul Legii antidiscriminare discriminează cetăţenii, opinii

Republica Moldova nu are nevoie de o lege pentru prevenirea şi combaterea discriminării, iar aprobarea proiectului în cauză de către Guvern este scandaloasă. Declaraţii în acest sens au făcut luni, 25 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă, fostul ministru al securităţii naţionale, Anatol Plugaru, liderul Mişcării Forţa a Treia, Valeriu Pleşca şi vicepreşedintele Partidului Popular Creştin Democrat din Moldova, Radu Buşilă.
Info-Prim Neo, 26 iulie 2011, 11:19

"Această lege antidiscriminare ne face pe noi, cetăţenii normali, care ne înmulţim normal, egali cu necrofilii, zoofilii, pedofilii", a menţionat Anatol Plugaru. În opinia sa, tot de ce are nevoie cetăţeanul Republicii Moldova este deja stipulat în Constituţie.

"Nu putem admite ca să ne educăm copii, să ne construim familii sănătoase în asemenea condiţii, iată de ce ei trebuie opriţi. Treaba lor ce fac ei sub iorganul lor, nu este nicio necesitate de a le asigura alte favoruri, pentru că de fapt este discriminată nu minoritatea sexuală, ci majoritatea cetăţenilor acestor ţări", a mai spus fostul ministru al securităţii naţionale.

Liderul Mişcării Forţa a Treia, Valeriu Pleşca, a menţionat că o lege apare acolo unde există un spaţiu necesar de reglementat. Nu este şi cazul discutat. Valeriu Pleşca spune că, împreună cu Anatol Plugaru şi Radu Buşilă, au încercat să găsească în practica administrativă când şi unde au fost discriminaţi reprezentanţii minorităţilor sexuale, dar nu au găsit astfel de cazuri.

Vicepreşedintele PPCD, Radu Buşilă, a declarat că aprobarea acestui proiect de lege de către Guvern şi înaintarea lui în Parlament reprezintă o sfidare grosolană a legislaţiei Republicii Moldova şi a tradiţiei creştine existente de secole în Republica Moldova. "E vorba despre o concesie ruşinoasă şi regretabilă", a subliniat Radu Buşilă.

Potrivit vicepreşedintelui PPCD, este absolut evident că nu există niciun temei onorabil, de ordin juridic, politic sau moral care ar justifica această iniţiativă, iar acoperirea cu retorica proeuropeană reprezintă doar o manevră cu caracter propagandistic.

Proiectul Legii antidiscriminare a fost votat de către Guvern la 17 februarie.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T