CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Vlad Plahotniuc: „Cred că Moldova poate învăţa de la Cipru câteva lecţii importante”

„Exemplul Ciprului reprezintă pentru Moldova un precedent istoric elocvent prin combinarea a două procese care se suprapun - integrarea europeană şi reglementarea unui conflict separatist”, a declarat prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, în cadrul întrevederii cu Yiannakis Omirou, preşedintele Camerei reprezentanţilor Republicii Cipru.
Info-Prim Neo, 27 iulie 2011, 10:18

La rândul său, Yiannakis Omirou şi-a expus opinia cu privire la soluţionarea conflictului transnistrean: „Vă ofer un sfat: înarmaţi-vă cu principiile dreptului internaţional în legătura cu problema scindării ţării şi odată ce sunteţi gata să depuneţi cererea de aderare - prezentaţi-le UE", a spus el. În acest context, Vlad Plahotniuc a declarat că Moldova poate învăţa de la Cipru câteva lecţii importante.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului a precizat că este satisfăcut de parteneriatul stabil si durabil, existent dintre Republica Moldova şi Cipru. „Apreciem cooperarea şi sprijinul reciproc existent în cadrul organizaţiilor interparlamentare, în special, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), Adunarea Parlamentară a OSCE, Uniunea Interparlamentară.

Este un sprijin important pentru Republica Moldova, in special, în contextul eforturilor de soluţionare a problemei transnistrene. Spre regret, Republica Moldova, ca şi Cipru, se confruntă de mai mulţi ani cu problema separatismului",a spus Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc i-a adresat o invitaţie lui Yiannakis Omirou de a efectua o vizită la Chişinău din partea dlui Marian Lupu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc a efectuat o vizită de lucru la Camera reprezentanţilor Republicii Cipru. Agenda de lucru a inclus un şir de întrevederi cu membrii Camerei reprezentanţilor din Nicosia şi cu Yiannakis Omirou, preşedintele Camerei reprezentanţilor Republicii Cipru, notează Info-Prim Neo cu referire la serviciul de presă al Parmaentului.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
jedisimpson, 28 iulie 2011, 12:33
Intr-adevar, Ciprul este un exemplu elocvent pentru R. Moldova. Demnitarii nostri gen Voronin, Filat, Leanca mai au insa sa invete de la ciprioti pana sa inteleaga ca politica dusa de ei este gresita. Decat sa se lupte cu Plahotniuc Filat ar trebui sa se inteleaga pentru binele Moldovei in interiorul Aliantei.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T