CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Moldovenii plătesc de 3,5 ori mai puţin pentru gazele naturale decât suedezii

Printre cele 32 de state din Europa, Moldova ocupă poziţia a 26-a la capitolul mărimea tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali.
INFOTAG, 27 iulie 2011, 15:35

Presa rusă scrie că cel mai puţin pentru căldură plătesc consumatorii casnici din Kazahstan, unde un metru cub de gaze costă 2,1 ruble ruseşti. Pe când în Moldova, populaţia scoate din buzunar 12,9 ruble ruseşti pentru un metru cub de gaze.

După Kazahstan, cele mai mici tarife pentru gazele naturale sunt achitate de ucraineni (3,3 ruble ruseşti), ruşi (3,7 ruble ruseşti) şi bieloruşi (4,7 ruble ruseşti).

În Suedia, tarifele la gazele naturale sunt de 12 ori mai mari decât în Rusia şi constituie 45,5 ruble ruseşti. Aceasta este urmată de Danemarca, a cărei populaţie plăteşte pentru energia termică 45,2 ruble ruseşti. Bronzul în topul celor mai mari tarife la gaze revine Italiei, unde un metru cub costă 32,8 ruble ruseşti.

© 2011 INFOTAG all rights reserved

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T