CăutareSr
7 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Premierul Greceanai: R. Moldova nu a introdus nicio restrictie pentru intrarea in tara

Prim-ministrul R. Moldova, Zinaida Greceanai, a declarat marti, 31 martie, intr-o conferinta de presa la Chisinau ca Moldova nu a introdus nicio restrictie pentru libera vizitare a tarii, inclusiv si de catre cetatenii Romaniei.
Info-Prim Neo, 31 martie 2009, 18:03

2009-03-31/13:50/ Chisinau (IPN) „Daca unele persoane au fost retinute la vama, inseamna ca pentru asta au fost careva motive legale. Motive nelegale nu puteau fi invocate, mai ales in preajma alegerilor parlamentare", a spus premierul, citat de Info-Prim Neo.

Totodata, Greceanai a lasat sa se inteleaga ca unul din motivele pentru care mai multi cetateni romani au fost intorsi de la frontiera cu R. Moldova ar tine de campania electorala. „Ne-am permis noi candva sau am impus candva cetatenii nostri sa plece in alta tara, intr-o tara vecina si sa se implice in campania electorala? Nu, niciodata. De ce noi sa nu fim respectati pe baza de reciprocitate? De ce cineva trebuie sa vina in tara la noi cu, sa zicem, niste intentii distructive, inclusiv si in perioada electorala?", s-a intrebat premierul.

„Nimeni nu are voie sa se implice in treburile interne ale statului nostru. Sunt observatorii acreditati, care au menirea sa monitorizeze alegerile la noi in tara", a adaugat prim-ministrul. Ea s-a aratat convinsa ca acest incident nu va afecta nici intr-un fel relatiile R. Moldova cu Uniunea Europeana, din care face parte Romania. „Uniunea Europeana cunoaste foarte bine aceste lucruri", a motivat premierul.

Totodata, Zinaida Greceanai a negat ca la vama ar fi fost retinuti cetateni ai R. Moldova. „Toti cetatenii nostri au posibilitatea sa se intoarca in tara. Nimeni nu are voie sa le interzica accesul in propria tara", a spus Greceanai.

Prim-ministrul a asigurat ca toate cazurile vor fi cercetate, iar serviciile competente vor prezenta informatii. De asemenea, potrivit premierului, Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEIE) pregateste o nota de raspuns Ministerului de Externe al Romaniei.

Aproximativ 300 de cetateni romani si moldoveni au reclamat ca au fost intorsi de la frontiera cu R. Moldova. Ministrul roman de externe, Cristian Diaconescu, s-a aratat „preocupat si ingrijorat" de situatia romanilor „intorsi sistematic" de la frontiera cu R. Moldova si a cerut explicatii de la omologul sau moldovean. Deocamdata, MAEIE nu a raspuns la notele verbale ale ministerului roman de externe.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T