CăutareSr
19 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Paşapoartele biometrice se ieftinesc

De la 1 august, paşapoartele biometrice vor costa mai puţin cu aproape 10%. Despre aceasta a anunţat, la o conferinţă de presă, ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Pavel Filip.
Info-Prim Neo, 28 iulie 2011, 15:01

Potrivit oficialului, reducerea costului paşapoartelor este posibilă datorită lansării la ÎS „Registru" a procesului de restructurare. Din martie, când a fost schimbată conducerea întreprinderii, cheltuielile au fost reduse cu aproape 18 milioane de lei.

Astfel, de la 1 august, paşapoartele perfectate în 30 de zile vor costa 700 lei, iar în 15 zile - 900. În regim de urgenţă de 10 zile paşaportul va costa 1000 lei. Cu 100 de lei mai scump vor da cei care vor avea nevoie de paşaport în 5 zile. Perfectat în 24 de ore, paşaportul costă 1200 de lei, iar în 6 ore - 1400 lei, adică dublu faţă de preţul pentru perioada de perfectare de 30 de zile.

„Unele elemente ale procesului de restructurare şi de optimizare a cheltuielilor la ÎS „Registru" nu pot să dea efecte imediate. Noi vom continua acest proces. Unul din efectele scontate este micşorarea costurilor la perfectarea paşaportului biometric", a declarat ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

De la începutul anului au fost perfectate 156 de mii de paşapoarte biometrice.

© Toate drepturile rezervate. Reproducerea totală sau parţială a materialelor necesită acordul în scris al IPN.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T