- Mariana Şlapac, vicepreşedinta AŞM: „Pentru distrugerea Chişinăului vechi, cineva ar fi trebuit să ajungă după gratii”, Angelina Olaru, 5 iulie 2011, 17:29
- Pandemia HIV/SIDA din Transnistria nu poate fi controlată, Angelina Olaru, Chisinau/Liudmila Koval, „Profsoiuznie Vesti”, Tiraspol, 23 iunie 2011, 11:38
- Bolnavii grav din regiunea transnistreană se tratează la Chişinău, Angelina Olaru, Chisinau/Liudmila Koval, „Profsoiuznie Vesti”, Tiraspol, 23 iunie 2011, 11:33
- Indiferent de cine va câştiga Primăria, activitatea ei va fi periclitată de lupta dintre partide, Antoniţa Fonari pentru Info-Prim Neo, 17 iunie 2011, 11:38
- Care sunt costurile şi pericolele inflaţiei?, Adrian Lupuşor, Centrul Analitic Independent "EXPERT-GRUP", 10 iunie 2011, 11:16
- Toate drumurile noastre sunt încurcate…, Victoria Paşenţeva, Râbniţa/Gheorghe Budeanu, Chişinău, 30 mai 2011, 17:44
Bătuţi de soartă şi de stat
Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.
Valeriu Streleţ: Opoziţia din interiorul AIE a afectat eficienţa lucrărilor Parlamentului
El susţine că "opoziţia din Alianţă este alimentată de frustrările acelora care au obţinut scoruri modeste în campania electorală".
"Situaţia în care partenerii noştri de coaliţie s-au perindat în postura de opoziţie a afectat capacitatea de muncă a Parlamentului. Avem mai multe când partenerii de Alianţă au blocat proiecte privind demonopolizarea pieţei metalelor feroase, precum şi sporirea capacităţii de intervenţie a Primului-ministru în situaţii de criză, acordarea de facilităţi deputaţilor care au votat Independenţa, renunţarea la Prezidiumul Guvernului şi altele", a enumerat Streleţ.
Potrivit lui, sesiunea s-a încheiat prea repede, iar multe proiecte importante, propuse de liberal-democraţi, nu au fost adoptate sau au fost blocate de colegii din Alianţă.
El şi-a exprimat speranţa că viitoarea sesiune a Parlamentului va fi mult mai eficientă şi mai responsabilă, iar rezultatele - resimţite de fiecare cetăţean în parte. De asemenea, PLDM îşi propune să găsească o soluţie pentru a responsabiliza deputaţii din PCRM, care nu s-au prezentat la şedinţele legislativului.
"Absenteismul de la lucrările în plen trebuie pedepsit financiar, trebuie să găsim măsuri eficiente de contabilizare a absenţelor deputaţilor şi de disciplinare a celor ce sunt plătiţi din bani publici", susţine Streleţ.
Deputatul a adăugat că PLDM nu a votat unele proiecte înaintate de PL privind administraţia publică locală, din motiv că ele "promovează interese personale".
"În sesiunea de toamnă - iarnă vom discuta numaidecât problema descentralizării şi consolidării autonomiei locale. De asemenea, vom insista asupra unui alt aspect al activităţii legislative - cea de control", a menţionat el.
© 2011 INFOTAG all rights reserved
