CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Sergiu Ostaf: Primele rezultate în reforma poliţiei se vor face vizibile spre sfârşitul anului 2011

Intenţiile de reformare a sistemului poliţienesc sunt bune şi primi paşi sunt făcuţi în direcţie corectă, a declarat directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Sergiu Ostaf.
Info-Prim Neo, 1 august 2011, 13:48

"Avem 3-4 proiecte de legi care se referă la poliţie. Planul de acţiuni cu privire la reformarea sistemului poliţienesc prevede eliminarea serviciului de santinelă şi patrulare a ordinii publice, prin transmiterea acestor competenţe către carabinieri", a declarat Sergiu Ostaf.

Propunerile de reformă prevăd o mai mare depolitizare şi demilitarizare a aparatului central al poliţiei. Sergiu Ostaf anticipează că primele rezultate se vor face vizibile spre sfârşitul anului, când vor fi operate modificările.

Planul de reformare presupune 8 etape şi este orientat spre executarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în contextul Programului naţional de implementare a Planului de acţiuni Republica Moldova - Uniunea Europeană în domeniul liberalizării regimului de vize.

Impactul major care se aşteaptă a fi obţinut este prestarea serviciilor calitative de către MAI şi subdiviziunile subordonate, crearea unui sistem simplu şi accesibil a serviciilor şi asigurarea unui mecanism adecvat şi durabil de majorare a salariului angajaţilor.

sursa: Info-Prim Neo

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T