CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Bursele pentru Ucraina nu sunt populare în rândul absolvenţilor din R.Moldova

Pentru cele 105 burse oferite de statul ucrainean tinerilor din Republica Moldova există doar 56 de pretendenţi. Situaţia este asemănătoare cu cea din anul precedent când, de asemenea, nu au fost ocupate toate locurile propuse.
Info-Prim Neo, 2 august 2011, 14:52

Secretarul tehnic al comisiei de admitere de la Universitatea de Stat din Moldova, Aurelia Roşca, a declarat că bursele oferite sunt pentru diferite universităţi şi diferite specialităţi: drept, construcţie, chimie, fizică, matematică, jurnalism, educaţie tehnologică, tehnologii informaţionale ş.a.

Depunerea actelor s-a desfăşurat în perioada 18 - 30 iulie. La primirea şi selectarea dosarelor au participat şi reprezentanţi din Ucraina.

Anul trecut Ucraina a oferit tinerilor din Republica Moldova un număr similar de burse, dintre care au fost ocupate jumătate.

sursa: Info-Prim Neo

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T