CăutareSr
22 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Oficial moldovean: Experienţa Indiei în domeniul "e-guvernării" este extrem de necesar R. Moldova

Declaraţia a fost făcută de Secretarul General al Guvernului RM, Victor Bodiu, la Delhi, India, în timpul întrevederii cu Sachin Pilot, Ministrul de Stat pentru domeniul TIC, în cadrul vizitei desfăşurate în ţara asiatică, în perioada 1-5 august curent.
azi.md, 2 august 2011, 15:17

Victor Bodiu conduce delegaţia Republicii Moldova, din care mai fac parte experţi din cadrul Centrului de Guvernare Electronică, Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Cancelariei de Stat, cu suportul Băncii Mondiale, se menţionează într-un comunicat de presă al Guvernului RM.

În cadrul discuţiei purtate cu Sachin Pilot, oficialul moldovean a menţionat importanţa modernizării electronice şi a proiectelor privind e-guvernarea pentru Guvernul Republicii Moldova.

Bodiu a prezentat situţia în domeniu, subliniind că, în scurt timp, Centrul de Guvernare Electronică va lansa mai multe produse on-line.

"Experienţa Indiei în acest sens este extrem de necesară Republicii Moldova, cunoaştem că ţara Dvs. este unul din liderii mondiali la acest capitol", a spus Victor Bodiu.

Şeful Cancelariei de Stat s-a referit şi la necesitatea consolidării cooperării bilaterale dintre cele două state, precizînd că Moldova are ce oferi Indiei. În acelaşi timp, ţara noastră poate fi un bun partener în mai multe domenii.

Sachin Pilot a spus că, deşi Moldova este o ţară mică, dar cu un potenţial enorm în domeniul TIC.

Oficialul indian şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi asistenţă R. Moldova, în particular Centrului de Guvernare Electronica.

În acest sens, oficialul indian a manifestat deschidere vizavi de lansarea unor proiecte comune în domeniul e-guvernării, inclusiv în ceea ce priveşte primirea la stagiu a experţilor moldoveni în instituţiile similare din India.

 

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T