CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Fost deputat: Mihai Ghimpu - cel mai slab deputat din primul parlament al R. Moldova

Mihai Ghimpu a fost cel mai slab deputat din primul Parlament care a votat independenţa Republicii Moldova. Declaraţia aparţine lui Pantelei Sandulachi, preşedintele Asociaţiei „Parlamentul-90”, şi a fost făcută miercuri, 3 august, în cadrul unei conferinţe de presă.
Jurnal.md, 3 august 2011, 15:15

„Acest mare „patriot" şi politician în ghilimele a monopolizat mişcarea de eliberare naţională. Considerăm că Mihai Ghimpu a fost cel mai slab din cei slabi deputaţi din primul parlament. El de fapt este frustat că toată sala râdea când el anunța că este primul jurist. Este un xenofob adevărat. Nu face decât să-şi promoveze politica de partid în politica statului", a declarat Sandulachi, citat de Jurnal.md.

Declaraţia fostului deputat intervine în contextul în care actualul legislativ nu a reuşit să voteze Legea cu privire la semnatarii actului de independenţă în ultima ședință a parlamentului din această sesiune.

Proiectul a fost întors comisiei care se ocupă de legea dată pentru a fi perfecţionat.

Legea dată a fost propusă de fracţiunea PLDM, stabilind statutul juridic al deputaţilor primului Parlament care au semnat Declaraţia de Independenţă din 27 august 1991 şi prevede acordarea unor facilităţi.

sursa: Jurnal.mdComentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T