CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Procurorii cercetează cazul agresării lui Oleg Brega

Procuratura sectorului Râşcani din Chişinău s-a autosesizat în cazul agresării jurnalistului Oleg Brega în incinta Universităţii Slavone din Capitală, pornind în acest sens două cauze penale.
MONITOR MEDIA, 4 august 2011, 13:35

Potrivit procuraturii, la 2 august, au fost pornite două cauze penale pe faptul comiterii de către reprezentanţii Universităţii Slavone a huliganismului şi privaţiunea ilegală de libertate.

„Procurorii vor lua toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei", se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Amintim că jurnalistul Oleg Brega („Jurnal" TV) a fost agresat la 29 iulie în incinta Universităţii Slavone din Chişinău de către un responsabil al instituţiei şi un angajat al pazei, după care a fost sechestrat timp de circa 30 de minute. Oleg Brega venise la instituţia de învăţământ să investigheze cazul unei studente căreia administraţia îi refuza să-i restituie actele după ce aceasta a anunţat că nu mai doreşte să-şi continue studiile.

După incident, jurnalistul Oleg Brega a sesizat organele de drept, afirmând că reprezentanţii Universităţii Slavone i-au înjosit onoarea şi demnitatea, şi l-au ţinut ilegal într-un birou din instituţie.

Directorul executiv al Universităţii Slavone din Chişinău, Andrei Babenko, cel care a fost surprins în imaginile video agresându-l pe Brega a respins acuzaţiile, afirmând că filmările ar fi fost trucate.

Organizaţii neguvernamentale de media au condamnat agresarea şi sechestrarea lui Oleg Brega la Universitatea Slavonă, cerând instituţiilor de drept investigarea cazului şi sancţionarea agresorilor.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T