CăutareSr
29 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Regimul comunist din R. Moldova se clatină din ce în ce mai mult înaintea scrutinului parlamentar de duminică, Der Spiegel

Regimul comunist din R. Moldova se clatină din ce în ce mai mult în condiţiile în care, înaintea scrutinului parlamentar de duminică, populaţia ţării speră la reunificarea cu România şi la aderarea automată la Uniunea Europeană, comentează publicaţia germană Der Spiegel în ediţia online, transmite Mediafax, preluată de Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 3 aprilie 2009, 18:05

2009-04-03/14:47/ Chisinau (IPN) "Reunificarea Germaniei este un subiect de conversaţie din ce în ce mai comun în R. Moldova. Înaintea alegerilor parlamentare din 5 aprilie, cererea partidelor de opoziţie privind apropierea sau chiar unirea cu România se bucură de o susţinere din ce în ce mai mare", scrie Der Spiegel în articolul intitulat "Visuri europene în Moldova comunistă".

"Dacă românii şi moldovenii decid în favoarea unei uniuni, UE nu se va opune", afirmă un diplomat european sub protecţia anonimatului. În fond, germanii au creat un precedent prin reunificarea estului şi vestului Germaniei în 1990, m ai scrie Der Spiegel.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T