CăutareSr
29 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PLDM nu recunoaste rezultatele alegerilor si va protesta impotriva acestora...

Presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a declarat ca partidul condus de el nu recunoaste rezultatele alegerilor si va protesta impotriva acestora.
INFOTAG, 6 aprilie 2009, 16:53

Chisinau, 6 aprilie ( INFOTAG ). Dupa cum transmite INFOTAG, in cadrul unei conferinte de presa de luni, Filat a declarat ca PLDM va incepe ample actiuni de protest.

Potrivit lui, PLDM a luat aceasta decizie luni, la sedinta Consiliului Politic Central al partidului.

"Noi am examinat rezultatele numaratorii in paralel a voturilor, care a fost efectuata de reprezentantii nostri la sectiile de votare. De asemenea, noi am depistat incalcari serioase care au avut loc pe parcursul intregii campanii electorale", a spus Filat.

Acesta a precizat ca este vorba despre folosirea masiva a resurselor administrative, despre mari fluxuri financiare, pe care comunistii le-au folosit pentru a cumpara alegatorii, despre cauze penale care au fost deschise cu scopul intimidarii unor anumiti lideri politici din opozitie.

Liderul PLDM a adus datele partidului, potrivit carora PCRM a obtinut nu mai mult de 42%, iar PLDM - 18% (potrivit CEC, aceste date constituie 50% si, respectiv, 12,26%).

"rezultatele prezentate de Comisia Electorala Centrala nu reprezinta rezultatele manifestarii vointei libere a cetatenilor. Noi vom aduna dovezi privind falsificarea alegerilor, precum si vom desfasura consultari in paralel cu celelalte doua partide de opozitie, care au intrat in parlament. Noi vom purta negocieri referitor la actiuni comune de protest. Nu putem spune cu exactitate cind vom incepe protestele. Acest lucru depinde de rezultatele negocierilor", a subliniat Filat.

Potrivit lui, PLDM va incepe actiunile de protest indiferent de pozitia PL si a AMN.

"Cei care astazi beau sampanie prea devreme au inceput sa bea. Cei care se considera invingatori foarte curind vor deveni invinsi", considera Filat.

In opinia lui, "parlamentul, pe care CEC il propune spre formare, nu poate reprezenta interesele poporului, deoarece alegerile nu au fost libere".

... SI LIDERUL AMN SUSTINE ACEEASI PARERE

Chisinau, 6 aprilie ( INFOTAG ). Liderul Aliantei "Moldova Noastra", Serafim Urechean, sustine ca alegerile din 5 aprilie au fost total nelibere si incorecte, iar in ziua alegerilor a avut loc o fraudare masiva.

Dupa cum transmite INFOTAG, la conferinta de presa de luni, Urechean a spus ca observatorii formatiunii au inregistrat numeroase incalcari de legislatie atit in ziua alegerilor, cit si pe durata intregii campanii electorale.

"Momentan facem o investigare a tuturor incalcarilor, vom face un dosar si in baza acestuia vom actiona. Toate actiunile noastre vor fi coordonate cu celelalte doua partide care acced in Parlament: Partidul Liberal Democrat si Partidul Liberal. La actiunile masive de protest sigur ca oamenii vor iesi, caci s-au saturat de viata pe care o duc datorita Partidului Comunistilor", a spus liderul AMN.

"Noi excludem cooperarea cu PCRM si nu vom vota pentru presedintele propus de acestia. De altfel, credem ca PCRM a cistigat alegerile pe termen scurt, dar nu pe termen lung. Viitoarele alegeri, care nu vor avea loc peste 4 ani, ci mai devreme, acest partid le va pierde", a spus Urechean.

In opinia sa, singurul lucru pozitiv care a avut loc la 5 aprilie a fost pedepsirea partidelor-tradatoare.

"Ceea ce s-a intimplat trebuie sa fie o lectie pentru cei care planifica cumva sa tradeze", a precizat el.

Serafim Urechean a mai spus ca observatorii internationali, care au declarat ca alegerile au fost libere si corecte, sint influentati de bunavointa din 2005 a liderului PCRM, Vladimir Voronin, cind acesta i-ar fi plimbat pe podgoriile de la Bulboaca.

"Le-as dori si lor un presedinte ca Vladimir Voronin, poate atunci ar intelege de ce sintem atit de indignati de rezultatul alegerilor din 5 aprilie", a conchis liderul AMN.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T