CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Protest de amploare împotriva comuniştilor

Nemulţumiţi de modul în care s-au desfăşurat alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, peste 20 de mii de tineri s-au adunat aseară, începând cu ora 18-00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, lîngă monumentul lui Ştefan cel Mare.
azi.md, 7 aprilie 2009, 07:45
 

Ulterior,  ei au mers în faţa Preşedinţiei şi Parlamentului, în faţa Guvernului, scandând  "Jos comuniştii!", "Afară!", "Libertate!", "Jos armata lui Papuc!" (Gheorghe Papuc, ministrul de Interne a R.Moldova - n.red.), aprinzând lumânări ce simbolizau lumina în "întunericul comunist" ce s-a lăsat asupra R. Moldova.  

Ulterior, în PMAN a fost văzut  Dorin Chirtoacă, Vlad Filat şi alţi politicieni din opoziţie.

In final, protestatarii au cerut repetarea alegerilor.

Transportul pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău a fost blocat pînă seara târziu. Poliţia nu a intervenit.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T