CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Vladimir Voronin: organizatorii protestelor nu pot fi numiti patrioti

„Organizatorii protestelor nu pot fi numiti patrioti, daca s-au dedat la acte de vandalism si la profanarea simbolurilor de stat, precum si a institutiilor de stat", a declarat presedintele R. Moldova, liderul Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, intr-o sedinta de urgenta a Comisiei pentru situatii exceptionale, desfasurata la Guvern, la care a participat si spicherul Marian Lupu, transmite Info-Prim Neo cu referire la Agentia informationala de stat Moldpres.
Info-Prim Neo, 7 aprilie 2009, 17:50

2009-04-07/17:42/ Chisinau (IPN) Presa nu a fost anuntata despre eveniment.

Vladimir Voronin a declarat ca alegerile din 5 aprilie au fost libere si corecte, iar protestele tinerilor care contesta valabilitatea scrutinului sunt organizate de anumite forte politice. „Acest protest este bine gandit, organizat si bine platit", a spus Voronin, citat de Moldpres.

„Toti observatorii din partea OSCE, UE, CSI, au calificat alegerile drept libere si corecte. Mai mult ca atat, pana in prezent, nimeni nu s-a adresat oficial cu solicitari de renumarare a voturilor, nimeni n-a depus cerere privind depistarea unor incalcari in alegeri", a spus Voronin.

„Vom identifica pe toti cei care au pus la cale aceasta actiune, tinand cont de faptul ca despre o eventuala nerecunoastere a alegerilor se vorbea cu inca o luna inainte de scrutinul din 5 aprilie curent", a mai spus presedintele Vladimir Voronin.

Mii de tineri protesteaza in centrul capitalei, contestand in acest fel rezultatele alegerilor si reclamand fraudarea lor de catre PCRM.

In jur de ora 17.00, liderii PCRM, PL, PLDM si AMN s-au intrunit in cladirea Guvernului pentru negocieri.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T