CăutareSr
26 mai 2018
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Festivalul gay-lor si lesbienelor se va desfasura fara manifestari publice

Centrul de informatii "GenderDoc-M", care apara interesele minoritatilor sexuale din Moldova, a renuntat la desfasurarea manifestarilor publice intru sustinerea Legii privind antidiscriminarea si toleranta in centrul Chisinaului in cadrul celui de-al VIII-lea pride "Curcubeul peste Nistru-2009", care se va desfasura pe 7-9 mai.
INFOTAG, 5 mai 2009, 18:25

Chisinau, 5 mai ( INFOTAG ). Presedintele centrului, Alexei Marcicov, a spus marti, in cadrul unei conferinte de presa de la agentia INFOTAG, ca renuntarea la desfasurarea manifestarilor publice este o forma de protest a Centrului impotriva incalcarii drepturilor minoritatilor sexuale la libera exprimare si la manifestatii pasnice, precum i impotriva inactivitatii politiei.

"Evenimentul din 11 mai 2008, cind o multime de 500 de persoane au blocat autobuzul cu participantii la manifestare, iar organele de drept incercau sa nu observe acest lucru, ne-a convins ca politia nu va asigura nici de aceasta data apararea de persoanele agresive. Afara de aceasta, noua conducere legislativa, a carei atentie am vrut sa o atragem la problemele noastre si la adoptarea Legii privind antidiscriminarea, inca nu s-a format, de aceea adresarea politica nu va fi observata", a mentionat Marcicov.

Potrivit lui, in program vor ramine celelalte manifestari ale festivalului la care vor participa circa 250 de gay si lesbiene din Rusia, Ucraina, Belarus, Belgia, Olanda, Suedia. Festivalul va fi deschis printr-un concert si prin premierea invingatorilor la concursului "Pentru toleranta".

"In cadrul festivalului va mai avea loc depunerea florilor la Memorialul victimelor represiunilor, masa rotunda "Experienta de lucru si perspectivele dezvoltarii miscarii de femei in spatiul post-sovietic", a spus Marcicov.

Acesta a mentionat ca pride-urile moderne din Moldova sint festivalul de cultura a comunitatii homosexualilor, orientat spre informarea societatii despre diversitatea sexuala si spre educarea atitudinii de toleranta fata de comunitatea minoritatilor sexuale, deoarece nimeni nu are dreptul sa discrimineze si sa umileasca omul pentru preferintele sale sexuale.

Prezent la conferinta de presa, savantul american in domeniul problemelor de homosexualism, Paul Cameron, a pledat impotriva desfasurarii festivalului, al carui scop este propaganda orientarii sexuale netraditionale.

"Anume minoritatile sexuale apropie catastrofa demografica de Moldova. Potrivit statisticii, in Moldova unei femei revine 1,3 copii. Pentru ca populatia Moldovei sa nu se reduca la jumatate, este necesar ca acest indice sa echivaleze cu 2,1", a subliniat savantul.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T