CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Deputatii aleg presedintele Republicii Moldova

Deputatii Parlamentului voteaza miercuri, 20 mai, presedintele Republicii Moldova.
Info-Prim Neo, 20 mai 2009, 07:33

2009-05-20/05:31/ Chisinau (IPN) Parlamentarii au de ales intre candidatura fostului premier Zinaida Greceanai si cea a academicianului neurolog Stanislav Groppa, ambii inaintati de fractiunea Partidului Comunistilor (PCRM).

Pentru a deveni presedinte, unul dintre candidati trebuie sa obtina votul a 61 de parlamentari din cei 101 care formeaza legislativul. Presedintele va fi ales prin vot secret.

Conform Constitutiei R. Moldova, daca nici un candidat nu intruneste numarul necesar de voturi, se organizeaza, in termen de cel mult 3 zile, un al doilea tur de scrutin. Daca nici atunci un candidat nu acumuleaza numarul necesar de voturi, se organizeaza alegeri repetate, la cel mult 15 zile. Daca si dupa alegerile repetate noul presedinte nu este ales, presedintele in exercitiu dizolva Parlamentul si stabileste data alegerilor in noul Parlament.

Cele trei fractiuni parlamentare de opozitie, care detin impreuna 41 de mandate – Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat si Alianta Moldova Noastra – au anuntat in repetate randuri ca nu vor participa la alegerea sefului statului, invocand fraudarea alegerilor parlamentare de catre PCRM. Fractiunea PCRM detine 60 de mandate in actualul Parlament, astfel ca nu-i ajunge un singur vot ca sa desemneze presedintele.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T