CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Opoziţia este sigură că PCRM nu a găsit „votul de aur”

Cele trei partide parlamentare de opoziţie, care deţin împreună 41 de mandate – PL, PLDM şi AMN – sunt sigure că Partidul Comuniştilor (PCRM) nu a găsit „votul de aur” pentru alegerea şefului statului.
Info-Prim Neo, 20 mai 2009, 11:10

2009-05-20/10:21/ Chisinau (IPN) Înainte de şedinţa de astăzi a Parlamentului, 20 mai, la care urmează să fie ales preşedintele, liderul Alianţei „Moldova Noastră” (AMN), Serafim Urecheanu, şi-a exprimat convingerea că PCRM nu are „votul de aur”, despre care a spus că este, mai degrabă, „votul blestemat”, „votul afurisit”. Urecheanu a mai spus că noul preşedinte nu va fi votat decât în cadrul unor alegeri repetate, cu alte candidaturi. Liderul AMN a adăugat că nu ar avea nimic împotrivă să fie unul dintre candidaţi.

Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a spus că alegerile, campania electorală, s-a încheiat demult şi că este clar că fracţiunea PCRM nu are votul necesar pentru alegerea şefului statului.

Liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, a declarat că niciun deputat din fracţiunea sa nu va participa la votare.

Preşedintele Parlamentului, preşedinte în exerciţiu al R. Moldova, Vladimir Voronin, nu a făcut declaraţii.

Unul dintre cei doi candidaţi, fostul premier Zinaida Grecianâi, întrebată dacă crede că va fi aleasă preşedinte al ţării, a răspuns că totul depinde de deputaţi. „Prognozele nu sunt blagorodnice”, a declarat Grecianâi.

La şedinţa Parlamentului participă 98 de deputaţi.

Parlamentarii au de ales între candidatura fostului premier Zinaida Greceanâi şi cea a academicianului neurolog Stanislav Groppa, ambii înaintaţi de fracţiunea Partidului Comuniştilor (PCRM). Pentru a deveni preşedinte, unul dintre ei trebuie să obţină votul a 61 de parlamentari din cei 101 care formează legislativul. PCRM are 60 de mandate.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T