CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Documentele pentru înregistrarea candidaţilor la funcţia de preşedinte pot fi depuse pînă la sfîrşitul zilei de vineri

Vineri la miezul nopţii expiră termenul de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaţilor la funcţia de preşedinte. Despre aceasta se spune în comunicatul Comisiei speciale pentru alegerile preşedintelui R. Moldova, transmis pentru agenţia INFOTAG.
INFOTAG, 21 mai 2009, 17:05

Chişinău, 21 mai ( INFOTAG ). În ajun parlamentul nu a putut alege preşedintele. În cadrul votării de miercuri Zinaida Greceanîi a obţinut 60 de voturi din partea fracţiunii Partidului Comuniştilor, necesarul fiind de 61 de voturi. Contracandidatul său, medicul neurochirurg Stanislav Groppa, nu a obţinut nici un vot. Ambii candidaţi au fost înaintaţi de Partidul Comuniştilor. Acest lucru ţine de faptul că, potrivit legislaţiei, alegerile trebuie să se desfăşoare pe bază alternativă, iar opoziţia a refuzat să participe la alegeri. Cele trei fracţiuni din opoziţie, care deţin 41 de mandate din totalul de 101, nu au participat la alegeri şi au părăsit sala de şedinţe.

Miercuri parlamentul a fixat data de 28 mai pentru alegeri prezidenţiale repetate şi a creat o nouă comisie specială pentru desfăşurarea acestora. Potrivit legislaţiei, comisia primeşte documentele pentru înregistrarea candidaţilor la funcţia de preşedinte. Legislaţia prevede că persoana candidat la funcţia de preşedinte al RM poate fi înaintată de ea însăşi, susţinută de cel puţin 15 deputaţi, sau de un grup de cel puţin 15 deputaţi.

În ajun liderul Partidului Comuniştilor, preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin a declarat că PCRM din nou va înainta candidatura premierului Zinaida Greceanîi. El a confirmat că un grup de deputaţi comunişti vor înainta şi un candidat alternativ, însă acesta încă nu a fost determinat.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T