CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PLDM susţine că este gata să meargă la dialog cu PCRM

Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) susţine că este gata să meargă la dialog cu Partidul Comuniştilor, dar are două condiţii.
INFOTAG, 21 mai 2009, 17:09

Chişinău, 21 mai ( INFOTAG ).La conferinţa de presă susţinută de liderul PLDM Vlad Filat, a spus că o condiţie ar fi ca comunitatea occidentală să monitorizeze aceste discuţii, iar a doua este ca PCRM să înţeleagă că singura soluţie pentru depăşirea crizei politice sînt alegerile parlamentare anticipate.


"Încercări de a dialog din partea PCRM au fost, dar după acestea au urmat acţiuni care au demonstrat că aceste discuţii nu au sens. De altfel, am fost şi ameninţaţi şi şantajaţi, dar despre toate vom vorbi după 28 mai, cînd se va încerca votarea unui nou preşedinte. Chiar dacă PCRM ar oferi funcţia de prim-ministru opoziţiei, aceasta nu ar fi o soluţie, căci guvernarea unui stat se priveşte per ansamblu", a spus Filat.

El a spus că PLDM nu va vota pentru candidaturile la funcţia de preşedinte.

"De această dată însă vă asigurăm că poziţia PLDM la acest capitol va fi auzită în plenul Parlamentului. Şi poate şi mai important este nu cum vom intra la şedinţă, ci cum vom ieşi", a spus liderul PLDM.

În opinia lui Filat alegerile anticipate nu ar afecta şi mai mult situaţia economică din Moldova.

"Cred că ar trebui numit un prim-ministru competent şi o echipă bună, care să nu facă campanie electorală, ci să lucreze în folosul statului", a precizat el.

Vlad Filat a mai cerut speakerului Parlamentului Vladimir Voronin să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al ţării, deoarece statutul de deputat nu este compatibil cu alte funcţie, excepţie fiind cele academico-ştiinţifice.

"Ne vom adresa Curţii Constituţionale şi sperăm că acesta va fi independentă la luarea deciziei", a precizat el.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T