CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PLDM şi AMN sunt primele formaţiuni politice care s-au înregistrat la CEC

Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Alianţa „Moldova Noastră” sunt primele formaţiuni politice care au depus documentele pentru înregistrare în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 29 iulie.
Info-Prim Neo, 17 iunie 2009, 16:46

2009-06-17/15:17/ Chisinau (IPN) Actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) au fost depuse concomitent, dar în birouri diferite, transmite Info-Prim Neo.

„Sperăm că după alegerile parlamentare anticipate vom avea o altă guvernare. De asemenea, credem că vom avea o campanie în care se vor respecta regulile de joc. În acelaşi timp, mizăm pe sprijinul observatorilor europeni, pentru desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte”, a spus Leonid Bujor, candidat pe listele AMN.

Vlad Filat, liderul PLDM, însoţit de prim-vicepreşedintele partidului, Alexandru Tănase, a spus că se aşteaptă la o campanie electorală dură, pentru că „nu prea există premise pentru o campanie liberă”. „În campania actuală vom veni cu un mesaj clar, care u rmează să mobilizeze cetăţenii să voteze liber şi democratic”, a menţionat Filat.

Astăzi actele vor fi primite până la ora 16.00. La 17.00 va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinele de vot.

Începând de mâine, 18 iunie, documentele vor fi primite în zilele lucrătoare între orele 9.00 şi 16.00. Termenul limită pentru depunerea actelor este 7 iulie 2009, inclusiv.

În cursa electorală se pot înscrie candidaţi independenţi şi 28 de partide politice înregistrate la Ministerul Justiţiei.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T