CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CEC a înregistrat primii concurenţi electorali

Candidaţii la funcţia de deputat, care cad sub incidenţa prevederilor Codului electoral, sunt obligaţi să-şi suspende activitatea din funcţia pe care o deţin începând de astăzi, 23 iunie.
Info-Prim Neo, 23 iunie 2009, 11:51

2009-06-23/09:27/ Chisinau (IPN)  Actele de suspendare a activităţii în funcţia deţinută se depun la Comisia Electorală Centrală (CEC) până la 26 iunie 2009, transmite Info-Prim Neo.

La şedinţa din 22 iunie, CEC a decis ordinea definitivă de înregistrare a concurenţilor electorali în buletinele de vot.

Astfel, cu numărul unu va fi înregistrat Partidul Comuniştilor (PCRM), cu numărul 2 – Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD), cu numărul 3 – Alianţa „Moldova Noastră”, cu numărul 4 – Partidul Liberal (PL). Numărul 5 în buletinele de vot i-a revenit Partidului Liberal Democrat (PLDM). Cu numărul 6 va figura Partidul Democrat (PDM).

Alţi concurenţi electorali nu au fost deocamdată înregistraţi la CEC.

CEC a aprobat luni şi simbolurile electorale ale concurenţilor. Simbolurile PCRM, PPCD, AMN, PL şi PLDM au rămas cele din campania electorală precedentă. Excepţie face PDM. Simbolul electoral al acestui partid va reprezenta trei trandafiri, care pornesc dintr-o tulpină, înscrişi într-un cerc pe fundal deschis, având la bază inscripţia cu majuscule „M. LUPU”.

Pe listele electorale ale celor şase concurenţi există persoane care deţin cetăţenia altor state sau care au declarat depunerea documentelor pentru obţinerea cetăţeniei altui stat. Listele candidaţilor includ şi persoane fără apartenenţă politică.

După adoptarea hotărârii cu privire la înregistrarea candidaţilor la funcţia de deputat, Eugeniu Ştirbu, preşedintele CEC, i-a rugat pe concurenţi să fie toleranţi între ei. Totodată Ştirbu le-a dorit concurenţilor să acceadă în Parlament.

Înscrierea concurenţilor electorali la CEC va dura până la 7 iulie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T