CăutareSr
27 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Marian Lupu neagă că este parte a unui proiect al comuniştilor

Ex-speakerul Marian Lupu neagă că trecerea sa la Partidul Democrat ar face parte dintr-un proiect pus la cale de comunişti, în special de şeful statului electoral al Partidului Comuniştilor Mark Tkaciuk.
INFOTAG, 26 iunie 2009, 14:26

Chişinău, 26 iunie ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, într-un interviu publicat vineri de mai multe ziare ("Jurnal de Chişinău", "Timpul", "Moldavschie Vedomosti") el afirmă că "acest personaj politic, precum şi capacităţile lui, sînt prea mitizate în ultimul timp".

"Parcă ar fi un geniu al proiectelor pe cînd nu este decît un mic detaliu al unei maşinării politice autoritare şi un purtător de cuvînt al unor idei care devin tot mai periculoase. Tot aşa s-a spus şi despre Vlad Filat, că este a progenitură a PCRM şi care este pînă la urmă adevărul!?", a întrebat el.

Ex-speakerul crede că "noi nu trebuie să rămînem victime ale zvonurilordespre atotputernicia partidului comunist - ei sînt puternici atîta timp cît ne temem să-i înfruntăm, şi sînt slabi atîta timp cît sînt siguri că reprezintă unica putere politică potentă din această ţară. Evenimentele din aprilie au demonstrat că ei sînt foarte vulnerabili, în special cînd scenariile le scapă de sub control. Se isterizează şi nu sînt capabili să soluţioneze nişte conflicte politice cu sînge rece şi cu demnitate", a menţionat Marian Lupu.

Potrivit lui, el nu este un proiect al comuniştilor, ci "marea lor bătaie de cap şi rezultatul alegerilor din 29 iulie va demonstra acest lucru".

Marian Lupu a confirmat că a discutat şi cu alte partide de opoziţie, inclusiv parlamentare, posibila sa trecere la ele, dar a menţionat că "pe unii dintre ei îi interesa să figureze doar Marian Lupu pe listele electorale, dîndu-se astfel mai multă greutate".

"Or, eu vin cu o echipă fără de care nu îmi închipui cum aş putea să realizez planurile pe care le am", susţine el.

Marian Lupu este sigur că PD va face parte din viitorul Parlament şi a dat asigurări că democraţii nu vor vota un preşedinte comunist.

"Noi ştim că oamenii sînt dezamăgiţi de calitatea guvernării şi îşi doresc o nouă echipă a acesteia în Republica Moldova. Noi împărtăşim această aspiraţie a societăţii", a declarat el.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T