CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PSD şi UCM au decis să se unească

Despre aceasta liderii celor două formaţiuni, ex-premierii Dumitru Braghiş, şi, respectiv, Vasile Tarlev, au declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG.
INFOTAG, 26 iunie 2009, 16:27

Chişinău, 26 iunie ( INFOTAG ).


Dumitru Braghiş a spus că încă acum a o lună PSD a lansat propunerea de unificare a forţelor de centru-stînga, social-democrate. El a menţionat că, doar unindu-se, aceste forţe pot constitui o alternativă serioasă actualei guvernări.

Dumitru Braghiş a criticat PCRM pentru că nu a ştiut să ia deciziile adecvate pentru a diminua impactul crizei economice şi pentru a evita criza politică în care se află acum ţara. În opinia sa, "PCRM nu a avut capacitatea să asigure condiţii pentru un dialog politic normal, ci, din contra, a promovat un mesaj de divizare a societăţii".

Vasile Tarlev a declarat că şi UCM "este profund îngrijorată de situaţia social-politică şi economică din ţară". El crede că situaţia de criză actuală este doar începutul şi că starea de lucruri se poate agrava.

Vasile Tarlev crede că acum formaţiunile de centru social-democrate au ajuns în situaţia cînd trebuie să înveţe din greşelile proprii. În opinia sa, aceste partide trebuie să acţioneze în comun pentru a asigura "dictatura legii şi interesul naţional".

Ex-premierul a declarat că prezenţa masivă în politică a extremelor nu poate să asigure dezvoltarea normală a ţării şi afirmă că acest lucru îl pot face forţele de centru.

Dumitru Braghiş şi Vasile Tarlev şi-au exprimat regretul că nu s-a reuşit să se ajungă la o înţelegere în acest sens şi cu Partidul Democrat, primul pe lista căruia este ex-speakerul Marian Lupu. Dumitru Braghiş l-a criticat pentru că "încearcă să corupă politic membrii altor partide". Totodată, cei doi ex-premieri au comunicat că rămîn deschişi pentru unificarea cu alte formaţiuni şi au spus că procesul de unire urmează să fie finalizat pînă la finele anului curent.

Dumitru Braghiş şi Vasile Tarlev au declarat că vor comunica ulterior detaliile privind participarea la alegerile parlamentare anticipate din data de 29 iulie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T