CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PD cere PCRM să înceteze a-i împărâi pe cetăţeni în "patrioţi şi trădători"

Partidul Democrat din Moldova (PDM) face apel către conducerea PCRM şi cere stoparea imediată "a acestei retorici de învinuiri deşarte şi de separare a cetăţenilor în patrioţi şi trădători".
INFOTAG, 26 iunie 2009, 18:40

Chişinău, 26 iunie ( INFOTAG ).  Despre aceasta se spune într-o declaraţie a PDM. În opinia democraţilor, "anume această retorică subminează statalitatea Republicii Moldova".


PDMîşi exprimă regretul că "fără a înainta măcar unele soluţii pentru depăşirea crizei, PCRM etichetează drept grupări criminale partidele de opoziţie, lansează ofense şi învinuiri la adresa acestora, inclusiv încriminîndu-le intenţia de a distruge Republica Moldova ca stat".

În opinia democraţilor, scopul acuzaţiilor este "de a crea în ţară o atmosferă de frică, de patriotism isteric, de a crea o stare de panică generală motivată de frica de a pierde suveranitatea."

PDM face apel către forţele de opoziţie din Moldova "să-şi unească eforturile pentru a participa prin metode politice civilizate la instaurarea unei noi epoci politice în Republica Moldova".Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T