CăutareSr
26 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Aleşi locali ai AMN au pus la cale strategia formaţiunii în campania electorală

Reprezentanţi ai administraţiilor locale, aleşi pe listele Alianţei „Moldova Noastră” (AMN), s-au întâlnit sâmbătă, 27 iunie, la Chişinău pentru a discuta strategia formaţiunii în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 29 iulie.
Info-Prim Neo, 27 iunie 2009, 12:45

2009-06-27/12:13/ Chisinau (IPN) „Să dăm jos de pe noi caracatiţa comunistă”, s-a adresat liderul formaţiunii, Serafim Urecheanu, către preşedinţi şi vicepreşedinţi de raioane, primari şi viceprimari, consilieri şi candidaţii la funcţia de deputat în Parlament pe listele AMN, transmite Info-Prim Neo.

Urecheanu a criticat dur Partidul Comuniştilor (PCRM) şi a spus că scopul principal al AMN în aceste alegeri este „înlăturarea clanului Voronin (Vladimir Voronin, preşedintele în exerciţiu al RM, preşedintele PCRM – n.r.) de la putere”. , „În caz de înfrângere la aceste alegeri, există pericolul să ne prăbuşim ca ţară”, a declarat preşedintele AMN.

El a mai spus că lozinca AMN în această campanie este: „Unire, moldoveni. Dacă nu noi, atunci străinii vor învinge”. „Este lozinca promovată la începuturile independenţei R. Moldova, deoarece acum stăm mai rău la toate capitolele decât eram la începutul anilor 90, când Moldova şi-a obţinut independenţa”, a menţionat Serafim Urecheanu.

AMN are pe lista electorală pentru alegerile din 29 iulie 103 candidaţi la funcţia de deputat. Dintre aceştia, 28 sunt femei, 25 sunt tineri cu vârsta până la 30 de ani şi 7 au peste 60 de ani.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T