CăutareSr
19 ianuarie 2022
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PD propune crearea unui consiliu de cooperare anticriză

Partidul Democrat (PD) propune crearea unui Consiliu de cooperare anticriză, care va elabora un program ce ar permite depăşirea situaţiei de criză economică în care se află republica.
INFOTAG, 29 iunie 2009, 18:01

Chişinău, 29 iunie ( INFOTAG ). Despre aceasta a comunicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, ex-speakerul Marian Lupu, care este primul pe lista electorală a PD.

După cum relatează agenţia INFOTAG, el a spus că la crearea acestui consiliu sînt invitate să participe toate partidele şi organizaţiile societăţii civile care pot propune soluţii şi idei pentru depăşirea crizei.

În opinia sa, campania electorală nu trebuie să afecteze capacitatea ţării de a face faţă crizei. "Indiferent de faptul că în luna iulie ne vom afla în campania electorală, elaborarea programului trebuie să fie finalizată pînă la începutul lunii august", a spus Marian Lupu.

În opinia sa, nici un partid din Moldova nu are capacitatea de a elabora de unul singur un program anticriză ce ar fi susţinut de întreaga societate, de aceea în acest sens este necesar un consens naţional.

"Elaborarea acestui program ţine de interesul naţional şi de aceea el nu trebuie să aibă culoare politică", a spus ex-speakerul.

Marian Lupu a menţionat că, în cazul în care alte partide vor refuza invitaţia PD, democraţii vor elabora programul împreună cu societatea civilă, "dar în acest caz acesta va fi programul PD şi al societăţii civile, şi nu al tuturor partidelor".

Ex-ministrul economiei, ex-vicepremierul Alexandru Muravschi, a declarat că "economia e o parte importantă a politicii, dar nu trebuie să fie ostaticului politicului". El a spus că PD are suficienţi specialişti pentru elaborarea programelor de acest gen, dar el nu trebuie să fie programul unui partid, ci al întregii societăţi.

PD a menţionat că deocamdată nu a discutat problema cu nimeni, dar aşteaptă răspunsuri la invitaţia sa în cel mai scurt timp posibil.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T