CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PNL va completa lista concurenţilor electorali

Partidul Naţional Liberal (PNL) va fi cel de-al şaptelea concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate de la 29 iulie.
INFOTAG, 1 iulie 2009, 11:30

 

Chişinău, 1 iulie ( INFOTAG ). Comisia Electorală Centrală (CEC) a relatat pentru INFOTAG că la 30 iunie PNL a depus la CEC documentele pentru înregistrare şi va fi înscrisă prealabil în buletinul de vot la poziţia a şaptea.

La alegerile din 5 aprilie PNL a mers pe o listă comună cu mişcarea "Acţiunea Europeană" pentru care au votat doar circa 1% din alegători.

La şedinţa de marţi CEC a cerut insistent radiodifuzorilor, inclusiv televiziunilor prin Internet, care au decis să organizeze dezbateri electorale, să înceapă cît de curînd posibil realizarea acestor emisiuni. CEC consideră că "dezbaterile electorale oferă cetăţenilor cadrul necesar pentru informare în măsură să le permită să facă o alegere conştientă".

De asemenea, CEC a acreditat primii observatori pentru monitorizarea alegerilor parlamentare. 65 de persoane au fost acreditate în calitate de observatori naţionali din partea Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova, iar alţi 20 de observatori internaţionali au fost acreditaţi din partea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO).

INFOTAG precizează: Deocamdată CEC a înregistrat şase partide în calitate de concurenţi electorali: Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, Partidul Popular Creştin Democrat, Alianţa "Moldova Noastră", Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T