CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PCRM cere CEC-ului să-l demită pe Nicoale Gârbu

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a înaintat Comisiei Electorale Centrale (CEC) un demers prin care-i cere să examineze comportamentul membrului său, Nicolae Gîrbu, şi posibilitatea demiterii lui.
INFOTAG, 2 iulie 2009, 15:12

Chişinău, 2 iulie ( INFOTAG ).După cum relatează agenţia INFOTAG, Sergiu Sîrbu, reprezentantul PCRM la CEC, susţine că Nicolae Gîrbu nu se ocupă de atribuţiile sale de serviciu, dar acţionează în interesele Alianţei "Moldova Noastră" (AMN), care l-a promovat în funcţie.

El a adus în calitate de exemplu două cazuri cînd Nicolae Gîrbu, în timpul unor seminare cu administraţiile locale din raioanele Şoldăneşti şi Soroca, în loc să le explice chestiuni ce ţin de organizarea şi desfăşurarea campaniei electorale, a făcut declaraţii de ordin politic, precum că alegerile din 5 aprilie au fost falsificate.

Serghei Sîrbu susţine că acestea nu sînt unicele cazuri cînd Nicolae Gîrbu îşi permite să facă agitaţie electorală în favoarea AMN.

Anterior, la CEC de două ori s-a pus problema demiterii lui Nicolae Gîrbu, dar niciodată nu s-a ajuns pînă la demiterea lui.
Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T