CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Voronin declară că a resimţit efectele crizei mondiale din septembrie

Preşedintele Vladimir Voronin a declarat, vineri, în şedinţa lărgită a Guvernului că „efectele crizei mondiale au început să se facă simţite în R. Moldova încă din septembrie anul trecut”.
DECA-press, 3 iulie 2009, 17:37

În primăvara acestui an, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din aprilie, Vladimir Voronin, liderul partidului comunist, făcea declaraţii optimiste privitor la gradul de afectare a economiei ţării de criza mondială.


„Economia ţării, fiind una deschisă, ca urmare a reformelor economice structurale serioase, a simţit imediat „oscilaţiile seismice” ale terenului economic mondial: au început să se reducă importul şi încasările la buget din comerţul exterior”, a spus şeful statului.

Potrivit lui Voronin, „pentru a menţine stabilitatea pe piaţa valutară, Banca Naţională s-a văzut nevoită să recurgă la utilizarea rezervelor valutare. Această acţiune a fost una de succes şi datorită faptului că în ultimii opt ani au fost acumulate peste 1,5 miliarde de dolari.

Vladimir Voronin a mai declarat că „putem afirma că, din punct de vedere profesional, Republica Moldova a izbutit să evite criza financiară”.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T