CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PSD şi UCM au prezentat o listă comună la CEC

Partidul Social-Democrat (PSD) şi Uniunea Centristă din Moldova (UCM) au depus vineri, 3 iulie, documentele pentru înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 29 iulie.
Info-Prim Neo, 3 iulie 2009, 17:45

2009-07-03/15:29/ Chisinau (IPN) Formaţiunile merg la alegeri pe o listă comună, cea a PSD, transmite Info-Prim Neo.

Proporţia candidaţilor înaintaţi este de 50% la 50%. În capul listei este Dumitru Braghiş, preşedintele PSD, urmat de Vasile Tarlev, liderul informal al UCM.

Dumitru Braghiş a declarat presei că primul loc pe listă a fost hotărât în urma tragerii la sorţi, la care a participat dânsul şi Vasile Tarlev.

Pe listă nu se regăseşte vicepreşedintele UCM, Mihai Petrache. Vasile Tarlev a declarat că este o decizie personală a lui Petrache.

Pe listă nu figurează nici reprezentanţi ai Partidului “Moldova Unită”, cu care PSD a purtat negocieri. „Noi avem două locuri vacante pe listă”, a spus Braghiş, lăsând să se înţeleagă că aceste a ar putea reveni partid respectiv. .

Braghiş nu s-a referit la mesajul PSD şi UCM în campania electorală, dar a spus că prioritare sunt „subiectele ce ţin de criza economică, lipsa unui centru politic care ar balansa între extremele de dreapta şi de stânga şi dezvoltarea unui concept despre statalitatea R. Moldova”

„În lista candidaţilor la funcţia de deputat sunt incluşi profesori, lucrători din domeniul culturii şi ocrotirii sănătăţii, doctori habilitaţi, economişti – persoane cu care vom reuşi să scoatem R. Moldova din criza economică, ignorată mult timp de către partidul de guvernământ”, a spus Vasile Tarlev.

Dumitru Braghiş şi-a exprimat speranţa că în toamnă se va reuşi fuziunea PSD şi UCM.

Depunerea documentelor pentru înregistrarea în cursa electorală la CEC durează până la 7 iulie.

PSD este 8-a formaţiune care a depus actele pentru înscrierea în cursa electorală.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T