- Mariana Şlapac, vicepreşedinta AŞM: „Pentru distrugerea Chişinăului vechi, cineva ar fi trebuit să ajungă după gratii”, Angelina Olaru, 5 iulie 2011, 17:29
- Pandemia HIV/SIDA din Transnistria nu poate fi controlată, Angelina Olaru, Chisinau/Liudmila Koval, „Profsoiuznie Vesti”, Tiraspol, 23 iunie 2011, 11:38
- Bolnavii grav din regiunea transnistreană se tratează la Chişinău, Angelina Olaru, Chisinau/Liudmila Koval, „Profsoiuznie Vesti”, Tiraspol, 23 iunie 2011, 11:33
- Indiferent de cine va câştiga Primăria, activitatea ei va fi periclitată de lupta dintre partide, Antoniţa Fonari pentru Info-Prim Neo, 17 iunie 2011, 11:38
- Care sunt costurile şi pericolele inflaţiei?, Adrian Lupuşor, Centrul Analitic Independent "EXPERT-GRUP", 10 iunie 2011, 11:16
- Toate drumurile noastre sunt încurcate…, Victoria Paşenţeva, Râbniţa/Gheorghe Budeanu, Chişinău, 30 mai 2011, 17:44
Bătuţi de soartă şi de stat
Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.
AMN va forma o coaliţie de guvernare cu PL şi PLDM
"Nu văd o necesitate. Însă dacă şi se va lua o asemenea hotărîre, dumneavoastră veţi fi primii care veţi afla", a spus Urechean pentru jurnalişti.
El a calificat această informaţie drept nefondată, căci el însuşi s-ar fi opus creării acestei liste.
"Avem peste 30 mii de membri, 760 de organizaţii teritoriale, 2500 de consilieri locali şi raionali, 200 de primari, 14 preşedinţi de raioane. Noi mergem la alegeri separat, ca şi celelalte două partide, însă noi ne coordonăm acţiunile şi după alegeri vom forma o coaliţie", a spus Urechean.
AMN CERE SIS ŞI PG ANCHETAREA PRIM-VICESPEAKERULUI VLADIMIR ŢURCAN
După cum relatează agenţia INFOTAG, într-o declaraţie de presă a AMN se precizează că formaţiunea cere deschiderea unui dosar în baza art. 341 din Codul Penal "Chemări la răsturnare sau schimbare prin violenţă a orînduirii constituţionale a Republicii Moldova".
"Acest demers porneşte de la înregistrările publicate de JurnalTV, care îl arată documentar pe fostul şef al comisiei juridice a Parlamentului cum dă instrucţii provocatorilor, planificînd arborarea drapelelor UE şi al României pe principalele instituţii ale statului", se spune în documentul citat.
AMN reaminteşte că, "paradoxal, tot Vladimir Ţurcan este şi preşedinte al Comisiei de Stat pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie, creată într-un cadru legal confuz de către şeful comunist al statului, Vladimir Voronin".
"AMN consideră că această decizie a avut drept scop tocmai blocarea unei anchete, care ar fi scos la iveală adevărul despre rolul de organizator al conducerii comuniste în vandalizarea sediilor Parlamentului şi Preşedinţiei", se spune în declaraţie.
Formaţiunea consideră că, "insinuările despre implicarea opoziţiei într-o pretinsă tentativă de lovitură, şi aşa lipsite de argumente, se destramă definitiv odată cu dovezile implicării lui Ţurcan".
"Sesizările depuse de AMN vor arăta şi atitudinea faţă de aceste evenimente a PG şi a SIS", crede AMN.

AMN ACUZĂ COMUNIŞTII DE PROASTA ORGANIZARE A EXAMENELOR DE BACALAUREAT
După cum transmite INFOTAG, liderul AMN, Serafim Urechean, a spus luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că zilnic cetăţenii din republică se adresează la partid cu plîngeri împotriva comuniştilor.
"Ei scriu că sînt supuşi unui stres permanent, care încă nu s-a încheiat, deoarece în acest an notele sînt ca niciodată de mici şi mulţi le-au contestat", a menţionat Urechean.
Potrivit lui, notele mici nu sînt întîmplătoare, căci comuniştii vor să se răzbune pe generaţia tînără care nu reprezintă alegătorii săi şi care preferă să meargă la studii în străinătate, mai ales în România.
Liderul AMN a subliniat că cele mai mici note au fost puse la examenul la limba română. Fostul viceministru al învăţămîntului, Valentin Crudu, a relatat că regulamentul acestui examen a fost aprobat cu doar două săptămîni înainte, un lucru anormal.
Potrivit, lui, elevii au fost nevoiţi să susţină examenele de bacalaureat nu în sălile de curs, ci în sălile de sport şi în cantinele şcolii.
AMN consideră că comuniştii au supus tînăra generaţie unei presiuni psihologice şi trebuie pedepsiţi pentru aceasta.
