CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PLDM şi-a prezentat mesajul şi oferta electorală

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) va merge în alegeri cu sloganul "Împreună pentru Moldova". Despre aceasta a comunicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PLDM, Vlad Filat.
INFOTAG, 6 iulie 2009, 18:34

După cum relatează agenţia INFOTAG, el a menţionat că PLDM vine în alegeri cu ideea că doar împreună se poate de reuşit ceva pentru viitorul ţării.

"Noi venim în această campanie electorală şi spunem că doar împreună pentru Moldova, într-un efort conjugat, avem şansa să trăim bine în propria noastră ţară. După opt ani de guvernare comunistă, avem o societate dezbinată pe criterii etnice şi politice. Trebuie să consolidăm societatea, să-i sancţionăm dur pe toţi care divizează oamenii", a declarat el.

Liderul PLDM a supus unor critici dure comportamentul Partidului Comuniştilor şi a declarat că formaţiunea sa nu se va lăsa antrenată în "măcelul politic" declanşat de acest partid.

Teze similare a expus şi Dmitri Ciubaşenco, redactorul-şef al ziarului "Moldavskie Vedomosti", care candidează pe locul 25 pe lista PLDM. El a menţionat că PLDM va elabora o strategie "pentru a împiedica dezbinarea societăţii şi pentru a-i împăca pe toţi cetăţenii".

PLDM susţine că este real ca în 2011 moldovenii să călătorească fără vize în Europa, iar un an mai tîrziu ţara să primească statut de membru asociat al UE, dar crede că pentru aceasta e necesară coeziunea socială.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T