CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Supărată, Moldova Unită nu a va participa la alegeri

Preşedintele Partidului Dezvoltării Spirituale „Moldova Unită” (PDSMU), Anna Tcaci, a anunţat la o conferinţă de presă marţi, 7 iulie, că formaţiunea nu va participa la alegerile din 29 iulie.
Info-Prim Neo, 7 iulie 2009, 11:36

2009-07-07/10:41/ Chisinau (IPN)  Ea a spus că gestul său este unul de protest faţă de faptul că nu toate partidelor le sunt create condiţii în media pentru a participa în campanie, transmite Info-Prim Neo.

În scrutinul din 5 aprilie, „Moldova Unită” a acumulat doar 3360 de voturi (0,22%) şi Anna Tcaci spune că alegerile au fost fraudate. „Nu puteam eu să iau atât de puţine voturi la Edineţ, pentru că sunt din Edineţ şi ştiţi cum moldovenii votează pentru cumătri”, a spus aceasta.

Întrebată cine trebuie să regrete că „Moldova Unită” renunţă la lupta electorală, Anna Tcaci a spus că formaţiunea s-a constituit pe baza Mişcării Femeilor din Moldova şi astfel 50% din electorat nu va fi reprezentat în Parlament.

Vorbind despre negocierile cu Partidul Social-Democrat, Anna Tcaci a spus că uşile PSD-ului sunt întotdeauna deschise pentru membrii formaţiunii pe care o conduce, dar că organizaţiile din teritorii au decis să nu adere deocamdată.

Anna Tcaci s-a arătat alarmată de „divizarea societăţii după criterii naţionale”. „Se aţâţă ură între naţiunile conlocuitoare din Moldova”, a spus ea, sugerând că autorul acestei dezbinări ar fi Partidul Comuniştilor. „Cu cine se duce lupta şi ce se va întâmpla cu cei care salvează şi cu cei care nu salvează?” s-a întrebat politiciana.

Liderul Moldovei Unite a supus criticii radiodifuzorul public naţional „Teleradio-Moldova”, despre care spune că nu a difuzat spoturile publicitare ale partidului în ultima săptămână înainte de alegerile din 5 aprilie. „Presa guvernamentală continuă să facă jocul guvernării. Ea a declanşat un război informaţional partidelor de opoziţie. Noi nu dorim să part icipăm la o astfel de campanie”, a spus Anna Tcaci.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T